Hoe start ik een bonumeur op?

Hoe start ik een bonumeur op?
De eerste malen dat de Bonumeur bbq wordt gebruikt raden we aan om met een zacht vuur te beginnen en stelselmatig de intensiteit van het vuur op te bouwen. Op deze manier kan de bakplaat rustig zijn vorm aannemen. Na verloop van tijd zal de bakplaat zijn vaste vorm hebben en kan het vuur snel opgebouwd worden. Je zal dit zelf merken wanneer de bakplaat op een vaste vorm blijft liggen, of ze nu koud of warm is.
De gemakkelijkste manier om de bonumeur te starten is door gebruik te maken van een piramide vuur. Een deel sprokkelhout wordt in het center van de vuurschaal geplaatst met daarbij een aanmaakwokkel. Wanneer het sprokkelhout vuur vat kan je een piramide grote blokken rond het kleine vuur zetten. Op het voetstuk van de bonumeur zal u een klepje vinden waarmee u de luchttoevoer naar de vuurschaal kan beïnvloeden. Vuur maken in de bonumeur is een snelle en eenvoudige actie.
Naargelang de grootte van het vuur heeft de bonumeur bakplaat een goede 45 minuten nodig om opgewarmd te zijn. 
Nogmaals heel belangrijk de eerste malen dat u de bonumeur gebruikt moet u het vuur langzaam aan opbouwen zodanig dat de bakplaat rustig op temperatuur kan komen en pas na één en half uur kan gebruikt worden om op te bakken. Zoals hierboven reeds vermeld wanneer u de bakplaat te snel opwarmt in het begin kan deze een andere vorm aannemen.